Boutique Hotel en Restaurant Erkelens

Bij Hotel Erkelens streeft men naar een goede balans tussen duurzaam ondernemen en comfort, gebruikt men meer en meer biologische en lokale producten en is men bezig met het verminderen van voedselverspilling.

Omschrijving

Boutique Hotel en Restaurant Erkelens

biologischlokaalseizoensgebonden

Bij Hotel Erkelens streeft men naar een goede balans tussen duurzaam ondernemen en comfort. Bewust omgaan met water, maar wel een prettige en warme douche. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar niet minder schoon.

Het hotel is in het bezit van een Zilveren Green Key, een certificaat voor duurzame ondernemingen. Veel maatregelen van Green Key zijn onzichtbaar, maar het effect is groot. Natuurlijk zijn er ook zichtbare maatregelen. Kijkt u naar de verlichting, naar de gescheiden afvalinzameling, het ontbijtbuffet of de kaart van het restaurant.

Dit betekent tevens dat men voedselverspilling in het restaurant probeert tegen te gaan. Tijdens het ontbijt vullen ze bijvoorbeeld liever een paar keer bij dan dat ze veel weg moeten gooien.

Al jaren wordt er gewerkt met lokale producten welke meer en meer een biologische oorsprong hebben. Eieren halen ze zelf bij de boer (vrije uitloop), zuivel van Karwij, kaas van Kruidenwei, vlees van de Balloohoeve, enz. Wild wordt door hen zelf geslacht.

 

Fotos / filmpjes

Foto's

Contact

  • Straat:Grolloërstraat 1
  • Postcode:9451 KA
  • Plaats:Rolde