Biologische boerderij maatschap Albers-van den Berg

Biologische boerderij maatschap Albers-van den Berg uit Anderen is producent van Drentse natuur melk voor o.a. de Drentse Aa zuivel. De koeien grazen in weiden van het stroomgebied van de Drentse Aa. Ze lopen rond in het natuurgebied waar ze de keus hebben uit veel plantensoorten.

Omschrijving

Biologische boerderij maatschap Albers-van den Berg

biologischdiervriendelijkecologischlokaal

Ko Albers en Marjan van den Berg uit Anderen zijn gedreven producenten van Drentse natuur melk. Zij

Foto Erna Nieuwmans

Foto Erna Nieuwmans

produceren o.a. de melk voor de Drentse Aa zuivel. De melk wordt in de productieruimte in Rolde verwerkt. De koeien grazen in weiden van het stroomgebied van de Drentse Aa. Ze lopen rond in het natuurgebied waar ze de keus hebben uit veel plantensoorten. Die variatie is goed voor de gezondheid van de koe en de smaak van de melk.

Daarom is Drentse Aa yoghurt Puur Noord Nederland. Puur Noord Nederland gaat over smaak, versheid, beperking van vervoerskilometers, duidelijkheid over afkomst en de toestand op het land.

De biologische boerderij maatschap Albers-van den Berg uit Anderen is ook leverancier voor Kaasmakerij Karwij, Drentsche Aa Zuivel. De zuivelproducten van Drentse Aa worden gemaakt in Rolde door Eelco de Boer, eigenaar van kaasmakerij Karwij. De melk die voor de producten van Drentse Aa wordt gebruikt is o.a. afkomstig van biologische boer Ko en Marjan Albers uit Anderen. Per jaar wordt er zo’n 250.000 tot 300.000 liter melk verwerkt tot ambachtelijke zuivelproducten.

De koeien lopen op het terrein van Staatsbosbeheer die het gebied wil “verschralen”. De koeien moeten, door gras te eten, voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Op deze weilanden mag daarom niet worden bemest. Op den duur wordt de bodem schraler, waardoor zeldzame planten zich kunnen vestigen. De koeien hebben zodoende de keus uit veel plantensoorten en die variatie is goed voor de gezondheid van het vee en de smaak van de melk.

Lees hier een interview met het echtpaar.

Fotos / filmpjes

Foto's

Contact

  • Naam:Ko Albers en Marjan van den Berg
  • Plaats:Anderen