Geitenboerderij Hansketien

Geitenboerderij Hansketien is een geitenboerderij op basis van de principes van biologisch-dynamische landbouw.

Omschrijving

Geitenboerderij Hansketien

biologischdiervriendelijkecologischlokaal

Geitenboerderij Hansketien (geitenkaas en geitenvlees) is vernoemd naar lievelingsgeit Hanske nummer
10. Het bedrijf wordt gedreven door Peter Govers en Ina Eleveld.

Geitenboerderij Hansketien is een geitenboerderij op basis van de principes van biologisch-dynamische landbouw.

Een uitgangspunt hierbij is het natuurlijk evenwicht niet te verstoren door binnen het bedrijf een eigen ecologische kringloop na te streven. Dit betekent dat gestreefd wordt naar verbouw van eigen voedergewassen die worden bemest door de eigen geitenmest. Voor de verbouw van de gewassen is bijna 30 ha. grond beschikbaar.

Hansketien is een klein (qua aantal dieren) maar breed (van begin tot eindproduct) geitenbedrijf. Alle melk wordt op de boerderij verkaasd. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van Grie. Grie is halfzachte kaas volgens het recept van feta. Daarnaast heeft Hansketien een groot aantal geitenvleesproducten. Het vlees is van chevons, geit van 5-7 mnd. oud. Het (ingevroren) vlees is in delen versneden die passen binnen de culinaire recepten voor geitenvlees. De gedroogde vleessoorten zijn zo authentiek en puur mogelijk gehouden. Ze zijn op natuurlijke wijze gerijpt.

Openingstijden winkel:
zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Fotos / filmpjes

Foto's

Contact

  • Straat:Steendervalsweg 37
  • Postcode:9436 PL
  • Plaats:Mantinge