Verwaarloosde houtwallen en oud bosje Roden

In de woonwijk hebben ze bij de aanleg de oude houtwallen als landschapselementen laten staan. De houtwallen worden echter niet bijgehouden en worden vertrapt, spoelen uit of worden opgenomen in tuintjes en beplant met tuinplanten etc.
Het bosje even voorbij de bocht ter hoogte van Markiezenhof 57 wordt gebruikt als fietscrossbaan en om (tuin)afval in te storten. 

Omschrijving

Verwaarloosde houtwallen en oud bosje Roden

In de woonwijk hebben ze bij de aanleg de oude houtwallen als landschapselementen laten staan. De houtwallen worden echter niet bijgehouden en worden vertrapt, spoelen uit of worden opgenomen in tuintjes en beplant met tuinplanten etc. Jammer, omdat ze in mijn ogen waardevolle elementen zijn in de wijk, zowel optisch als ecologisch.

Het bosje staat even voorbij de bocht ter hoogte van Markiezenhof 57. Er loopt een verwaarloosde houtwal langs het bosje. Kinderen gebruiken het bosje als fietscrossbaan en het bosje wordt door buurtgenoten gebruikt om (tuin)afval in te storten. Ook jammer gezien de ecologische waarde. Er zitten een bosuil en diverse vogelsoorten in het bosje.

Fotos / filmpjes

Foto's