Bij(zonder) uitnodigende tuin

Bij(zonder) uitnodigende kleine stadstuin.

Omschrijving

Bij(zonder) uitnodigende tuin

In de laatste 2 jaar heb ik mij bewuster bezig gehouden met het bij-, vlinder- en vogelvriendelijk maken van mijn tuintje. Het is zoeken geweest naar de juiste indeling in het beperkte perkgedeelte, maar dit jaar is het resultaat te merken door het verhogen van de bezoekersaantallen 😉

Mijn tuin zoemt echt! Eerst met veelal hommels en nu zijn de eerste bijtjes (want het zijn kleintjes dit jaar) gesignaleerd, ook in het nieuwe bijenhotel.
Hopelijk kan ik mijn tuin nog aantrekkelijker maken en de wijk en gemeente zover krijgen dat we speciaal bijvriendelijk bloemzaad kunnen gaan strooien tussen de net aangelegde nieuwe mini bloemloze perkstruiken door. Hopelijk gaan meer mensen het nut van meer variatie in zien. Het begin is er en het werkt aanstekelijk voor diegenen die het in de praktijk zien en beseffen dat bijen nuttig zijn en vriendelijk indien ze genoeg voedsel hebben, dus niet “gevaarlijk”.
Ik heb meerdere foto’s toegevoegd en 1 filmpje toegevoegd van een hommel met flinke stuifmeelbollen aan zijn pootjes. Misschien niet goed te zien en een eenling zo lijkt het, maar normaal zitten vooral deze bloemen vol hommels en het inmiddels toenemend aantal bijen.

Fotos / filmpjes

Foto's

Video's