Wij maken het mooier

Kent u een locatie in het landelijk gebied, in een dorp of aan de rand van de stad waar verbetering mogelijk is? Markeer de locatie op de kaart. Samen maken we het mooier!

Over Wij maken het Mooier

Drenthe is mooi en kent veel unieke kwaliteiten. De stilte en duisternis, ruimte, oude cultuurlandschappen, natuurgebieden en de vaak nog onaangetaste horizon maken het aantrekkelijk om hier te wonen, werken en recreëren. Toch zijn er ook plekken die voor verbetering vatbaar zijn. Op deze interactieve website maken we locaties zichtbaar die volgens de inwoners van Drenthe mooier kunnen. De Natuur en Milieufederatie Drenthe, Libau en Steunpunt Erfgoed Drenthe maken werk van deze locaties. We doen dat samen met de bewoners en een netwerk van professionals: Wij maken het mooier.nl

Waardeer de locaties

De komende tijd bepalen we met welke locaties we concreet aan de slag gaan. Om de eerste selectie te kunnen maken vragen we eerst aan bewoners en professionals om de locaties die nu aangemeld zijn te waarderen en/of om extra informatie aan te leveren die van belang is voor een vervolg. Weet u meer van een locatie of wilt u een melding waarderen? Klik dan op het icoontje in bovenstaande kaart of scroll hieronder in de lijst tot u de melding heeft gevonden. U kunt elke locatie apart waarderen en/of informatie toevoegen.

 

Wij maken het mooier

Groene zone Weiteveen

Bij ons in Weiteveen is er een wandel /fietspad (de groene zone) van 1,2 km lang, die de beide dorpskernen verbindt langs het Dommerskanaal. Dit op zich mooie pad kan nog wel aangekleed worden door twee of drie zitbankjes, omdat er vele ouderen wandelen!

Waardering
5 beoordelingen

Oosterduinen te Norg

In de Oosterduinen is een actieve Vereniging van Eigenaren, die de belangen behartigt van eigenaren van zomer-, vakantie- andere huizen in het algemeen en met betrekking tot de verblijfsrecreatie in het bijzonder. De Vereniging constateert een aantal trends in de Oosterduinen die toenemende mate een negatief effect hebben op de ruimtelijke kwaliteit en identiteit van het gebied en daarmee op de verblijfsrecreatie. Om deze trends te keren heeft de Vereniging een visie op de toekomst van het opgesteld die door de leden is omarmd.

Waardering
7 beoordelingen