Het gebied tussen het dorp De Wijk en de A28

Door de aanleg van de A28 en het kanaal is dit van oudsher kleinschalige agrarische gebied onaantrekkelijk gemaakt. Met wat aanpassingen, zoals een geluidswal en een wandelpad, is er veel te verbeteren.

Omschrijving

Waardering
Beoordelingen 2 beoordelingen
Waardeer deze melding, of reageer er op Waardeer de melding

Het gebied tussen het dorp De Wijk en de A28

Voordat werd overgegaan tot de aanleg van het nieuwe kanaal en de A28 was dit een geweldig mooi kleinschalig agrarisch gebied met prachtige oude weggetjes, kleine weilanden veelal omsloten door singels van elzenbomen, sloten, enkele mooie boerderijen en paden vooral in het bezit van plaatselijke boeren. In het gebied direct achter de bebouwing van het dorp ligt een zogenaamde dobbe.
Zowel het nieuwe kanaal als de A28 hebben de oude weggetjes doorsneden en van het gehele gebied een desastreus, in deze vorm onaantrekkelijk geheel gemaakt. Er is totaal geen energie gestopt in het trachten het karakter van het gebied zo veel mogelijk te behouden. Kanaal en snelweg zijn aangelegd en dat was het dan.

 

Met wat aanpassingen is nog wel veel te verbeteren. We zouden het geweldig vinden, als er langs de snelweg een geluidswal zou worden aangelegd die zowel het geluid beperkt en het zicht op deze lelijke weg zou beperken. Ook zouden we graag een wandelpad door dit van nature prachtige en interessante gebied willen creëren.

 

Fotos / filmpjes

Foto's

Beoordelingen

Ik ben het volledig eens met hetgeen hierover al is geschreven. Dit gebied is de poort naar Drenthe. Graag wil ik in een persoonlijk onderhoud hierover nog een en ander kwijt, met name in relatie tot de landgoederen Dickninge en Voorwijck.

Een geluidswal zou ook voor het verder van de weg afgelegen gebied heerlijk zijn